16 oktober 2018 

Wild Boar Valley Challenge Buzet Kroatië

Wild Boar Valley Challenge Buzet Kroatië

In oktober vind traditie getrouw weer de Wild Boar Valley Challenge plaats in Buzet Kroatië. Buzet bevind zich op het schiereiland Istrië. Een hele mooie offroad wedstrijd van 6dgn in en rondom Buzet. Georganiseerd door Kamo Oko Vidi met voorzitter Gordan Krota een welbekende in de offroad scene. Dit jaar zal de wedstrijd plaats vinden van 22 – 27 oktober 2018.

Blue sands Wild boar valley challengeDe Wild Boar valley challenge is een extreme offroad wedstrijd welke bestaat uit een proloog om de startposities te bepalen,  verschillende roadbooks rondom Buzet, een circle race en een super extreme dag. Dit deel van Kroatië heeft minder modder en moerassen zoals bijvoorbeeld een Croatia Trophy. Maar meer rivierbeddingen met grote stenen en de fameuze Bleu Sands. Het is een wedstrijd met veel technisch rijden, lieren afgewisseld met verbindingsstukken. De Wild Boar wordt al sinds 2007 georganiseerd en wordt gezien als 1 van de meest uitdagende meerdaagse wedstrijd in Europa.

Er wordt gereden in 2 klasses: Challenge klasse en wild trophy klasse. De challenge klasse kent wat beperkingen in de auto. Zoals bijvoorbeeld de banden mogen niet groter zijn dan 35″, geen portaal assen. Daarbij zal de Challenge klasse een “iets makkelijkere” route rijden dan de wild trophy klasse

Een groot voordeel bij deze wedstrijd is dat het kamp op asfalt / gravel staat. Ja staat dus niet in de bagger te sleutelen als je s’avonds terug komt in het kamp. Het ontbijt /  diner is in het naastgelegen hotel (Hotel Fontana). Dit kamp is midden in het centrum van Buzet. Alle voorzieningen zijn in de buurt zoals een supermarkt, tankstation en restaurants.

Wherever the eye can reach

Wist u dat Kamo Oko Vidi, zo ver als het oog kan kijken betekend. Dit is ontstaan tijdens een weekend offroad rijden waarin men aan elkaar vroeg waar gaan we heen rijden? “Kamo Oko Vidi”

Team Offrovers heeft met de oude auto in 2016 meegedaan met de Wild Boar Valley Challenge. In 2018 zullen we met de nieuwe auto wederom aan de start staan in de Wild Trophy Klasse.

Meer info over de wedstrijd vind u op de website van de organisatie: http://www.kamookovidi.com/en/home-en/

Reactie plaatsen