LRCH Extreme Team Trophy 2018

Lokatie: Action Planet Spaarnwoude

De LRCH Extreme Team Trophy een jaarlijks terugkerend evenement van de Land Rover Club Holland. In 2018 is het de 5de keer dat dit evenement georganiseerd word op het terrein van Action Planet in Spaarnwoude. De Team Trophy zoals de naam al zegt wordt in een "team" van 3 auto's verreden. Al de auto's moeten voor een groot deel uit Land Rover bestaan. Het evenement begint op zaterdagavond met een nachtprogramma van een aantal proeven in het donker en gaat op zondag verder met nog een 6-8 tal proeven. Deze proeven worden gereden met 3 auto's die elkaar zoveel mogelijk proberen te helpen om zo snel mogelijk en met zo min mogelijk strafpunten de proef af te leggen. Je krijgt strafpunten door bijvoorbeeld het lintje te breken een paaltje te raken of breken, materiaal achter te laten in de proef of niet met alle auto's te finishen. Het evenement is de laatste jaren zelfs internationaal geworden door deelname van teams uit Engeland en Denemarken. 


De teams die het beste samenwerken, minste mechanische pech en de minste strafpunten hebben winnen uiteindelijk het evenement. Vooral dit samenwerken is een belangrijk punt bij deze team trophy. Wanneer je dingen samen doet, liertouw meenement voor de ander, grondanker laat liggen etc. in plaats van dat iedere auto dit voor zich doet. Ook erg leuk om vanaf de zijlijn een keer naar te kijken.


Team Offrovers heeft bij de eerste editie van de LRCH extreme team trophy meegedaan met team 3 provinciƫn. Een samengesteld team uit 3 provincien. In 2017 heb ik Andre Kuijt meegewerkt als marshall en in 2018 heb ik de wedstrijd vanaf de zijlijn bekeken en foto's gemaakt. Een selectie van deze foto's zie je hieronder.

Uitslag 

LRCH extreme team trophy '18

1st: Team SWAD 1243 points (voor het 5de jaar op een rij)

3x tow/rope set sponsored by Defendershop


2nd: Team The Oldies 1005 points

6x Victorinox Rescue Tool sponsored by Jansen Laro Parts


3rd: Team Standaard 2.1 895 points

3x Albright relais and 3x Cagelinx sponsored by Barten 4x4 Products


4th: Team Muddog 836 points

5th: Team Roversbende 696 points

6th: Team 270 inches of Extreme 663 points

7th: Team Mud-Devils 643 points


Ieder jaar wordt er ook een individuele proef uitgezet. Hier kan een ieder individueel zijn kunsten laten zien. Dit jaar word deze gewonnen door Brian de Jong en Sanne van der Born. 1x Warrior Samurai 9500 winch sponsored by Stoppini Auto Service