27 november 2015 

Breslau 500 Polen 2018 | 3 dagen extreem offroad rijden

Breslau 500 Polen 2018 | 3 dagen extreem offroad rijden

dit jaar wordt voor het eerst de Breslau 500 Polen georganiseerd. Na het uitvallen van de Baja Deutschland en het succes van de onder de Gorm vallende eerste 2 dagen meerijden van de Breslau Rally Polen. Is er voor dit jaar een nieuw evenement toegevoegd de Breslau 500. Deze start een dag eerder als de volledige rally en rijdt de eerste 2 dagen van de rally mee. Hierdoor moet er over 3 dagen meer als 500km gereden worden door de teams.

Breslau 500

De Breslau 500 start in Dretyn de eerste dag gaat er 136km gereden worden waarvan 132km getimed. Dag 2 begint met een showstart in Miastko 368 km totaal, waarvan 232 km getimed. Dag 2 is ook de verplaatsing van het kamp naar Drawsko Pomorskie het legendarische militaire oefenterrein met km’s aan paden en wegen. Na gearriveerd te zijn in het nieuwe kamp staat s’avonds ook de nachtrit op het programma. 50km door de donkere Poolse nacht. Dag 3 alweer de laatste dag van dit offroad spektakel 174km waarvan 167 getimed. Totaal over deze 3 dagen 678 km waarvan 531km getimed. Een flinke opgaaf voor auto en bemanning.

Breslau 500 map

Regelgeving Breslau 500

De Breslau 500 valt volledig onder dezelfde regelgeving als de rally Breslau Polen hoofd wedstrijd. De Breslau 500 gaat ook gebruik maken van GPS tracking. Hierdoor is de race voor de thuisblijvers en serviceteams goed te volgen via de officiële website van de Breslau organisatie. De auto zullen niet alleen voorzien van GPS tracking maar ook van een noodknop vanuit de organisatie is er een noodsituatie met een equipe kunnen deze dit door middel van de noodknop laten weten. Veiligheid staat voorop bij de organisatie. Iedere deelnemer kan er vanuit gaan dat bij welk probleem ook er een adequate actie vanuit de organisatie komt. Ervaren medische teams met 4×4 en een helikopter stand-by om bij eventuele noodgevallen mensen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te krijgen. Een professioneel organisatie team met goede communicatie gedurende de wedstrijd en in het kamp zorgen voor een goed verloop van de wedstrijd.

 

Breslau rally Polen

Reactie plaatsen